Een blog.

“Heb je ook een blog?” Dat was een van de eerste vragen die medebezoekers van de FireNL-meetup aan mij stelden. En nee, die heb ik niet. Of eigenlijk: had ik niet, want uiteindelijk zit je hier toch.

spekvarken

Terwijl ik het gesprek voerde over een eventueel blog, merkte ik dat er wellicht een behoefte bestaat aan mijn schrijven. Niet dat het waarschijnlijk is dat ik iets schrijf wat volledig nieuw is. Maar toch denk dat wij een unieke flavor hebben om ons leven elke dag net dat beetje beter te maken. Het is een combinatie van consuminderen, geld voor ons laten werken, veel automatiseren en vooral weinig nadenken. Want denktijd is schaars, en die besteden we het liefst aan dingen waar we echt blij van worden.

Wij, dat zijn meneer en mevrouw Spekvet. Dat is niet onze echte naam, omdat wij niet direct herkend willen worden. Wellicht komt dat later. Voorlopig denken we zonder te kunnen. Meneer Spekvet werkt in de IT, en mevrouw Spekvet in de gezondheidszorg. En we hebben het goed. We mogen dankbaar zijn dat we het zo goed getroffen hebben.

Millennials: onze generatie.

Dat klinkt een beetje bedaagd, maar dit blog zal soms ook gaan over onze generatie: millennials, ookwel generatie Y genoemd. We zijn -zo lijkt het soms- een van de uitzonderingen, en ik (meneer Spekvet) wil anderen inspireren om ook een laagje vet op de botten te krijgen. Maar ik wil ook uitleggen waarom dingen gaan zoals ze gaan. Er is namelijk een reden waarom millennials het vaak helemaal niet goed hebben.

Spekvet voor later.

Spekvet staat voor de buffer die we om ons heen ontwikkelen. We willen natuurlijk een buffer, maar eigenlijk willen we vooral een beetje extra inkomen om zo minder afhankelijk te zijn van inkomen uit arbeid. We hebben nu allebei een goede baan, maar dat is niet vanzelfsprekend. Bovendien hoeft werk niet altijd leuk te blijven. Daarom vinden we het belangrijk om daarop voorbereid te zijn.

Meneer Spekvet zal met name gaan bloggen. Mevrouw Spekvet leest mee, en zal natuurlijk input leveren. We zijn benieuwd naar jullie reacties, en horen graag wat jullie willen weten.

Tot ziens!

13 gedachtes over “Een blog.

 1. First Post!

  OK, beetje flauw maar dank je wel voor de leuke dag gisteren en welkom tussen de FIRE bloggers. Respect dat je binnen een paar uur een site in elkaar draait. Zegt genoeg over jouw IT skills.

  Laat je flavor maar los op FIRE community, de mijne graag medium welldone

  1. Dank je wel! En ja, ik weet wat ik ongeveer moet doen qua basis. Maar daarna? Ik tast net zo in het duister als jij. 😉

 2. Ha, een nieuwe blogger! We hebben elkaar volgens mij niet rechtstreeks gesproken afgelopen zaterdag in Utrecht, maar leuk dat de meet-up je gestimuleerd heeft om ook te gaan bloggen!

 3. Leuk! Toen ik zaterdag rond 8 uur ‘s avonds vertrok leek je nog geen plan te hebben om een blog te maken, ik ben eigenlijk best benieuwd wat er allemaal daarna is gebeurd:-)

  1. Een paar dingen. Ik zat vol met ideeën, en bedacht me dat een blog ook weer niet heel ingewikkeld op te zetten is. Zie hier het resultaat. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *