De FireNL Slack-groep: je bent welkom!

Op het werk van meneer Spekvet gebruiken veel collega’s Slack. Slack is een programma waarmee je kunt chatten. Het lijkt een beetje op WhatsApp, maar je kunt allerlei themakanalen aanmaken. Het voordeel is dat een gesprek een stuk gestructureerder gaat dan via een (grote) WhatsApp-groep, of andere chat. Daarmee zit Slack ergens tussen een WhatsApp-groep en een forum in. En dat ziet er dan zo uit:

slack voorbeeld

Tijdens de FireNL-meetup, waar Lekker Leven met Minder al eerder een leuk artikel over schreef, ging het ook over Slack. Want zou het niet leuk zijn als er een kanaal was, speciaal voor mensen die FIRE (Financial Independence and Retiring Early) willen worden of zijn?

Groot voordeel: je hoeft er geen blog te hebben (met bezoekers), om toch vragen te kunnen te stellen of een nieuw onderwerp te bespreken. Daarmee is het een stuk laagdrempeliger dan het hebben van een blog. Het levert bovendien eerder reacties op, waar je direct op kunt reageren.

Daarom hebben Divnomics en meneer Spekvet een Slackgroep opgezet: firenl.slack.com. Mocht je ook mee willen doen met de FireNL-groep, ga dan naar fin-x.nl. We hopen je daar te zien!

5 gedachtes over “De FireNL Slack-groep: je bent welkom!

  1. Via de invite link lijk ik jullie niet te vinden en ook niet via zoeken op firenl.slack.com. Gaat er iets mis bij mij? MsMimi

      1. Hallo is deze slack groep nog actief? Hoe kan ik aan een uitnodiging link komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *