Gevoel voor hout.

Ik (meneer Spekvet) wil al tijden een cursus houtbewerking volgen. Niet dat ik de ambitie heb om een volwaardig timmerman te worden, maar het lijkt me enorm leuk om meer te kunnen met hout dan ik op dit moment kan.

Nu zijn er in de Randstad best wel wat plekken waar je kunt leren om houtbewerking of andere productietechnieken aan te leren. Een redelijk bekende organisatie is het Hout- en Meubileringscollege, waar je -zoals de naam al zegt- kunt leren houtbewerken. Daar kun je zelfs een MBO-opleiding over volgen!

houtbewerking met een bijl

Er zijn ook organisaties waar je alleen cursussen kunt volgen, zoals de Openbare Werkplaats in Amsterdam. En door heel het land zijn er zogenaamde stadswerkplaatsen, zoals in Zutphen, Groningen, Utrecht, Culemborg en Enschede.

Gelukkig was er bij een organisatie in de buurt een plekje vrij, waardoor ik binnenkort mij mag gaan verdiepen in in de lusten en lasten van hout. Nu volg ik vaker cursussen voor mijn werk. Maar een cursus waarmee ik mijn handen uit de mouwen moet doen, heb ik al lange tijd niet gevolgd.

Nu zul je jezelf wellicht afvragen: waarom houtbewerking? Ik vind het leuk om te klussen (zo heb ik bijvoorbeeld mijn eigen keuken vervangen), maar echt houtbewerken beheerste ik nog niet. Ik mis zogezegd het ‘gevoel voor hout.’ Dat hoop ik ook met deze cursus te bereiken.

Volg jij ook cursussen buiten je werk?

3 gedachtes over “Gevoel voor hout.

  1. Ik zie graag de foto’s van je afgelopen en toekomstige klusprojecten! Ik ben meer van het zelf uitproberen (en dus vaak dingen fout doen), daar leer ik veel meer van.

    1. Het hangt denk ik af van het project. Mijn ervaring is dat het soms handiger is om (begeleid) tutorials te volgen, om zo snel up to speed te komen. Zeker als het om handvaardigheid gaat, gaat dat beter. Voor IT-gerelateerde zaken ga ik liever zelf leren, al dan niet ondersteund door mijn collega’s die eigenlijk altijd meer weten dan ik. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *