Hoe wij in drie minuten tijd een nieuw energiecontract afsloten.

Sommige dingen zijn een beetje saai, maar wel belangrijk. Een nieuwe energieleverancier kiezen is daar een voorbeeld van. Gelukkig kunnen wij dat in drie minuten, zonder lang na te denken. Met behulp van Enelogic

Het energieverbruik van meneer en mevrouw Spekvet
Het energieverbruik van meneer en mevrouw Spekvet in Enelogic.

Enelogic is een tool waarmee je inzage kunt krijgen in jouw energieverbruik. Op basis van jouw slimme meter kun je de volgende dag perfect terugzien hoeveel energie je verbruikt of opgewekt hebt. Ook zie je wat jouw basisverbruik is, van apparatuur die altijd aan staat. Je kunt zelfs real time data inzien, mits je een Youless-uitlezer aangesloten hebt op jouw energiemeter. Met behulp van een Youless kun je ook gebruik maken van het platform als je geen slimme meter hebt.

We kijken niet zo heel vaak op deze website. Energie is namelijk best saai, en ons verbruik (1600kWh/180m3 per jaar) is ook best laag, zonder dat we daar veel voor doen. We hebben daarom een gratis account.

Maar… afgelopen week kregen we een mail van Enelogic. Ons energiecontract gaat binnenkort verlopen! En dan gaat het snel:

  • Meneer logde in;
  • ging naar het dashboard met leveranciers;
  • selecteerde de goedkoopste (groene) leverancier;
  • keek nog even snel of er geen addertje onder het gras zat…
  • …en sloot een nieuw contract af. 

We hoefden ons verbruik niet op te zoeken, geen einddatum in onze agenda neer te zetten, eigenlijk überhaupt niet echt na te denken. En zo verdienden we (volgens Enelogic) 89 euro in 3 minuten. 

Dat is een uurloon van 1780 euro. De 15 minuten die ik daarna besteedde aan dit blog kon er toen wel vanaf. 😉

3 gedachtes over “Hoe wij in drie minuten tijd een nieuw energiecontract afsloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *