Boodschappenblog: Picnic of Lidl?

Jawel, ook hier een boodschappenblog. Niet dat wij bovenmatig geïnteresseerd zijn in de goedkoopste boodschappen. Wij denken dat boodschappen in Nederland eerder te goedkoop zijn, en dat de kwaliteit af en toe een stuk beter kan. Vlees, brood en kaas halen we al bij de desbetreffende specialist, en groente willen we in de toekomst zelf gaan verbouwen. Bovendien bevalt Picnic ons uitstekend. Vroeger maakten we een lijstje, waarna we vervolgens (met de auto) naar de supermarkt gingen. Nu hoeven we alleen nog maar het lijstje te maken, te versturen en te wachten totdat Picnic voor de deur staat. Dat scheelt al snel een uur per week.

Echter, toevallig wilden we vandaag naar de Lidl. We halen daar onder andere shampoo en noten. Die eerste omdat het lekkere shampoo is (aldus mevrouw, meneer smeert net zo makkelijk douchegel in z’n haar), de tweede omdat ze relatief goedkoop zijn. Maar omdat we tegelijkertijd een lijstje voor de Picnic hadden klaar staan, was dit het ultieme moment voor een echte shoot-out. Oftewel: met het lijstje van Picnic in de hand, wie is het goedkoopste?

Dat viel reuze mee. Dat wil zeggen: Picnic was vaak even duur of iets goedkoper. Dat was het geval bij (een deel van) de groente en het fruit, zuivel, olijfolie en muesli. En ja, soms is de Lidl goedkoper. Soms zelfs fors; in het geval van de paneermeel en eieren. Uiteindelijk had het niet veel uitgemaakt. Vermoedelijk, want ik heb geen harde data en heb ook niet de intentie om dat te maken.

Want aangezien Picnic niet duur is, tijd bespaart en ervoor zorgt dat we niet allerlei rommel in huis halen wat we niet nodig hebben, gaan we daar sowieso mee door. Boodschappen doen terwijl tientallen anderen om je heen rennen hetzelfde doen, heeft ons nooit aangetrokken. Bovendien mis ik in een supermarkt een fatsoenlijke zoekmachine, waarmee ik producten kan opzoeken op naam in plaats van op verpakking en (onlogische) productcategorieën. Wat dat betreft is de user experience van een supermarkt ronduit slecht. Daar kan geen gratis kopje koffie tegenop.

Laat jij je boodschappen al thuisbezorgen?

9 gedachtes over “Boodschappenblog: Picnic of Lidl?

 1. Ja. Eerst alleen in schoolvakanties omdat ik niet met 5 kids boodschappen wou doen. Nu standaard. We besparen er idd flink mee. Wel nog elke maandag even naar de supermarkt bij school voor paar dingen die jumbo niet heeft. Man haalt t af trouwens. Fijner dan 2 u t huis niet uit kunnen.. Zeker met schoolgaande kids die buiten willen spelen maar ook gebracht en opgehaald moeten worden bij school

  1. Ja, dat snap ik! Bij ons is het half uurtje voor Picnic soms ook een hele uitdaging, en het is ook wel eens gewoon niet gelukt…😬

  1. HelloFresh is wel heel makkelijk, zeker als je zelf niet zo veel inspiratie hebt of geen grote keukenheld bent (of gewoon geen tijd hebt). Ik ben vooral bang op het moment dat ik ermee wil stoppen, HelloFresh is heel vasthoudend…

 2. Ik heb Picnic wel gebruikt, maar ben afgeknapt op de beperkte bezorgmomenten waarop ik thuis moest zijn. Dat lukte destijds gewoon niet altijd dus doen wij in een winkel onze boodschappen. Door jouw blog ga ik wel weer naar picnic kijken want het bezorgen en de prijzen bevielen goed.

  1. Dat snap ik wel. Bij ons is het soms ook lastig, zeker als ze de tijden weer eens wijzigen… Soms zit het ook 2-3 dagen van tevoren vol, wat het niet beter maakt. Ik gok dat ze in de populaire gebieden wel gaan werken met 2 tijdsloten, voor meer flexibiliteit.

 3. Dat Picnic er niet bezorgt…. Eén van de kleine nadelen van onze verhuizing van stad naar dorp, dit jaar…..

  (Hoewel er voor mij tijd genoeg is voor boodschappen op dezelfde tijden als Cheesy Finance)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *