Een teken van leven.

Een teken van leven: dat verdient dit blog wel. Want hoewel wij druk bezig waren met geld uitgeven, consumeren, en onze toekomst stapje bij stapje vormgeven, bleef het hier stil. En dat is een beetje onterecht, want er is veel gebeurd!

In één van onze laatste blogposts vertelden we al dat we een nieuw huis gekocht hebben. Dat zorgde voor een hele hoop werk, waardoor we minder tijd maakten voor het blog.

Financiering.

De eerste stap die we met elkaar gezet hebben, was de financiering. Dit hebben we zelf gedaan, zonder adviseur. Op zich is het afsluiten van een hypotheek niet moeilijk, maar het gaat natuurlijk wel om een groot bedrag. Bovendien wilden wij een oplossing met een aflossingsvrije hypotheek. Gelukkig is dat helemaal goedgekomen.

Het oude huis.

De volgende stap was het oude huis verkopen verhuren. Hoewel we niet de intentie hebben om vastgoedmagnaten te worden, zijn passieve inkomsten altijd prettig! Dus in plaats van een verkoopmakelaar hebben we huurders gezocht. Via ons Facebook-netwerk was dat zo gepiept. Sindsdien is ruim 20% van onze normale uitgaven gedekt via ons ‘passief inkomen’. Toch prettig, als je veel uitgaven doet aan het nieuwe huis.

Het nieuwe huis.

Het nieuwe huis wordt steeds mooier. Maar tegelijkertijd is het een heel project: er moet van alles aan gebeuren. Er zijn een hoop dingen domweg versleten: de keuken en alle sanitaire voorzieningen bijvoorbeeld. Sommige dingen blijken bij nader inzien minder mooi dan we initieel dachten, zoals bijvoorbeeld de houten vloer beneden. Die is niet zo mooi gelegd, en daar moeten we dus iets mee. Maar bovenal moet het huis qua comfort en energieverbruik 30 jaar verder geholpen worden.

Van het gas af.

En een huis uit 1994 30 jaar verder helpen, betekent tenminste één ding: van het gas af. Dat gaat niet zomaar, en daarom zullen we de komende jaren verschillende grote en kleine dingen aanpassen aan ons huis. In maart nemen we al een grote stap: dan worden er op ons dak zonnepanelen geïnstalleerd. Dit is een ontzettend lucratieve voorziening die iedereen in Nederland die de mogelijkheid heeft, morgen nog zou moeten doorvoeren. Doe je het niet vanwege de financiële winst (onze energierekening is straks vrijwel nihil), dan zou je het moeten doen vanwege het voorkomen van klimaatverandering.

WVTTK.

In de praktijk gaat het hier aan tafel over hele andere zaken in ons huis. Dit voorjaar gaan we trouwen! De dag komt steeds dichter bij, en steeds praktischere dingen moeten worden geregeld. De komende tijd zijn we daarom vooral daar mee bezig.

Dat was m voor nu! Waarschijnlijk duurt het de volgende keer iets korter, want de volgende blogpost staat al in de stijgers. 😉 Tot dan!

Een gedachte over “Een teken van leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *