Onze geldkeuzes veranderen

Deze maand is het een jaar geleden dat we tekenden voor ons nieuwe huis. Een spannende tijd, waarin we ons oude huis verhuurd hebben, en voorzichtige stappen hebben gezet om het nieuwe huis een thuis te maken.

Corona zet dat proces in een stroomversnelling. Wanneer je full-time in een huis zit, wordt dat al snel een thuis. Daarbij komt dat we de afgelopen tijd meer dingen hebben gedaan om het huis meer eigen te maken. We hebben geïnvesteerd in een andere eetkamerset en een moestuin gemaakt. Kleine stapjes, maar wel stapjes die ervoor zorgen dat ons huis meer van onszelf wordt.

Maar niet alleen ons huis veranderde, ook ons huishoudboekje veranderde mee. De belangrijkste verandering is dat we een hypotheek hebben. Een hypotheek doet ons meer dan we dachten. Het is een grote maandelijkse kostenpost, en het wordt veroorzaakt door een grote schuld. Het gevoel van hypotheekvrij leven kennen we goed, en dit voelt toch minder goed. Daarom hebben we inmiddels weer extra afgelost, zodat we sneller hypotheekvrij zijn.

Bovendien zijn er een aantal onderhoudspunten geweest waar we aan wilden werken. Er is wat loodgieterswerk gedaan en we hebben zonnepanelen geïnstalleerd. Ook dat kost geld. Daarnaast willen we de komende jaren ook op alle verdiepingen gaan verbouwen. Het huis is na 25 jaar wel aan een goede opknapbeurt toe.

Dat, gecombineerd met de bijzondere economische tijden, heeft ons ertoe doen besluiten dat we vooralsnog niet grootschalig gaan beleggen. De focus ligt eerst op verbouwen en aflossen, zodat ons huis nog meer ons eigen thuis wordt.

Zijn jouw keuzes met betrekking tot geld ook recent gewijzigd?

2 gedachtes over “Onze geldkeuzes veranderen

  1. Hmm, eigenlijk niet veel. Waarschijnlijk gaan we weer ons “oude” patroon in nadat de beperkingen over zijn. De keuzes die we noodgedwongen hebben moeten maken zoals restaurant- en cafébezoek en reizen zou ik niet eens een keuze noemen 🙂
    Ik heb één keuze gemaakt, en dat is meer persoonlijke financiën delen op mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *