Waarom ik mijn Paypal-account gesloten heb.

In de begindagen van het online winkelen maakte ik veel gebruik van Paypal. Paypal maakte online betalen gemakkelijk wanneer je geen creditcard had, en bood goede bescherming voor kopers. Kreeg je een product niet thuisgestuurd of werd er ongevraagd iets afgeschreven, dan kreeg je je geld terug. Toch heb ik (meneer) vandaag mijn Paypal account gesloten.

De aanleiding daarvoor is dat Paypal geld gaat vragen voor inactieve accounts. De definitie van inactieve accounts is nogal ruim: wanneer je minimaal een keer per jaar inlogt, ben je al ‘actief’ volgens Paypal. Ook wordt die 12 euro alleen afgeschreven als je tegoed op je account hebt staan. Als je geen tegoed hebt, maar een koppeling met je bank-account, dan schrijft Paypal niets af.

Persoonlijk vind ik dat een kwalijke actie. Ik snap waar het vandaan komt (ook Paypal moet voldoen aan de steeds strengere bankeisen en iemand moet dat betalen), maar het voelt niet goed om geld te vragen voor accounts die juist niet gebruikt worden. Bovendien zie ik het als een glijdende schaal: de volgende stap is om de criteria voor inactiviteit aan te scherpen, en te eisen dat je bijvoorbeeld elke maand iets moet kopen met Paypal.

Daarom heb ik mijzelf afgevraagd of ik Paypal nog wel nodig heb. Dat is niet het geval. Inmiddels heb ik wel een credit card, en kan ik bij praktisch alle webwinkels terecht. Ik heb Paypal dus niet meer nodig. Dus om mijzelf in de toekomst kosten te besparen, heb ik Paypal opgezegd.

Heb jij nog een Paypal-account?

7 gedachtes over “Waarom ik mijn Paypal-account gesloten heb.

 1. Goede tip. Ik ben nu ook Paypal account af, wegens nooit gebruiken en hekel aan PayPal.
  Ik overwoog om mijn Bijenkorf credit card te beëindigen. Kosten twintig euro en niet zoals nu achttien euro.
  Ik kan punten verzamelen en iets kopen bij de Bijenkorf. Jaarlijks koop ik een dure bh. Een die goed zit. Dus betaal ik mijn boodschappen en online aankopen met creditcard. Maar ja, ik dacht Paypal is gratis. Ik laat het maar zo.

 2. Ik heb ook een PayPal account die ik bijna nooit gebruik. Ik zal mijn mail eens checken…
  Ooit eens geopend, maar nu een goede reden om het te beëindigen.

 3. De meeste mensen hebben een directe koppeling met de bankrekening en/of een creditcard. Bovendien hebben ze dan meestal geen tegoed erop. Waarom zou je ook? Er is geen meerwaarde.

  Zelf heb ik m’n Paypal niet gesloten omdat ik er toch geen tegoed op heb staan. Voor de zekerheid heb ik wel de koppeling met m’n bank account opgeheven. Ik gebruikte toch altijd mijn creditcard via PayPal. Tegenwoordig overigens niet meer. Curve card is veel handiger dan PayPal als je meerdere creditcards hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *