Blog

Waarom ik mijn Paypal-account gesloten heb.

In de begindagen van het online winkelen maakte ik veel gebruik van Paypal. Paypal maakte online betalen gemakkelijk wanneer je geen creditcard had, en bood goede bescherming voor kopers. Kreeg je een product niet thuisgestuurd of werd er ongevraagd iets afgeschreven, dan kreeg je je geld terug. Toch heb ik (meneer) vandaag mijn Paypal account gesloten.

Ga verder met “Waarom ik mijn Paypal-account gesloten heb.” lezen

Ombuigingen

Het is weer de tijd van het jaar: de rijksbegroting wordt gepresenteerd! En zoals elk jaar moet er op bepaalde plekken weer bezuinigd worden. Nu klinkt bezuinigen erg negatief, en daarom wordt er als alternatief het woord ‘ombuigingen’ gebruikt. Dat klinkt, hoewel het hetzelfde betekent, toch beter. Dit bracht ons op een idee: wat als we ook elk jaar ‘ombuigingen’ plannen?

Ga verder met “Ombuigingen” lezen

Hoe je op Marktplaats een leuke deal kunt krijgen.

Wij zijn groot fan van Marktplaats. Want op Marktplaats koop je de mooiste dingen voor weinig geld. Tegelijkertijd zijn er talloze verhalen te vinden over de negatieve kanten ervan. En ik hoef je waarschijnlijk niet te waarschuwen over het feit dat er op Marktplaats andere regels gelden dan in een normale winkel. En juist daardoor is Marktplaats zo interessant! Hoe zorg je ervoor dat je op Marktplaats de beste deals krijgt?

Ga verder met “Hoe je op Marktplaats een leuke deal kunt krijgen.” lezen

Kom jij ook (net als Ernst-Jan Pfauth) naar Fin-X?

Afgelopen weken zijn ben ik samen met een aantal anderen ook bezig geweest met het opzetten van Fin-X, een conferentie voor financieel bewuste mensen. We hopen daar op 21 september met ongeveer 100 mensen samen na te denken over financieel bewustzijn en alles wat daarbij komt kijken. Er zijn sessies voor mensen die net begonnen zijn en sessies voor wat meer gevorderden mensen.

Het programma wordt natuurlijk hardstikke leuk! Wat ik zelf heel erg leuk vind, is dat we wat gratis reclame kregen in de Podcast over Media. Ernst-Jan Pfauth (CEO bij het onvolprezen journalistieke platform De Correspondent) blijkt een (niet zo heel erg geheime) voorliefde te hebben voor FIRE. Sterker: hij overweegt zelfs te komen!

Betere reclame kunnen we ons niet wensen. Dus, ben jij Ernst-Jan, of overweeg je net zoals Ernst-Jan te komen, ga dan naar Fin-X.nl en koop een kaartje!

Wat houdt jou nog tegen om te gaan?