Blog

Kom jij ook (net als Ernst-Jan Pfauth) naar Fin-X?

Afgelopen weken zijn ben ik samen met een aantal anderen ook bezig geweest met het opzetten van Fin-X, een conferentie voor financieel bewuste mensen. We hopen daar op 21 september met ongeveer 100 mensen samen na te denken over financieel bewustzijn en alles wat daarbij komt kijken. Er zijn sessies voor mensen die net begonnen zijn en sessies voor wat meer gevorderden mensen.

Het programma wordt natuurlijk hardstikke leuk! Wat ik zelf heel erg leuk vind, is dat we wat gratis reclame kregen in de Podcast over Media. Ernst-Jan Pfauth (CEO bij het onvolprezen journalistieke platform De Correspondent) blijkt een (niet zo heel erg geheime) voorliefde te hebben voor FIRE. Sterker: hij overweegt zelfs te komen!

Betere reclame kunnen we ons niet wensen. Dus, ben jij Ernst-Jan, of overweeg je net zoals Ernst-Jan te komen, ga dan naar Fin-X.nl en koop een kaartje!

Wat houdt jou nog tegen om te gaan?

Waarom wij veel geld uitgeven aan een huis. [Longread]

Bodiam Castle, East Sussex, UK

Cheesy slaat de spijker op z’n kop: een huis van €700.000 is in wezen waanzin. Kun je, zoals Adine zegt, ook gelukkig zijn in een kleiner huis? Vast wel. Waarom kijken wij dan toch in een huis in deze klasse? Omdat het eigenlijk nauwelijks loont om lager te kijken. In deze longread leggen we uit waarom. 

Ga verder met “Waarom wij veel geld uitgeven aan een huis. [Longread]” lezen

Boodschappenblog: Picnic of Lidl?

Jawel, ook hier een boodschappenblog. Niet dat wij bovenmatig geïnteresseerd zijn in de goedkoopste boodschappen. Wij denken dat boodschappen in Nederland eerder te goedkoop zijn, en dat de kwaliteit af en toe een stuk beter kan. Vlees, brood en kaas halen we al bij de desbetreffende specialist, en groente willen we in de toekomst zelf gaan verbouwen. Bovendien bevalt Picnic ons uitstekend. Vroeger maakten we een lijstje, waarna we vervolgens (met de auto) naar de supermarkt gingen. Nu hoeven we alleen nog maar het lijstje te maken, te versturen en te wachten totdat Picnic voor de deur staat. Dat scheelt al snel een uur per week.

Ga verder met “Boodschappenblog: Picnic of Lidl?” lezen